23948sdkhjf

Omsætning næsten halveret hos Skako

Nedgangen i byggeriet har ramt Skako hårdt, og virksomhedens ledelse spår et usikkert 2010.
Skako Industries har i 2009 haft et stærkt faldende aktivitetsniveau med en omsætningsreduktion på 44 %. Omsætningen udgjorde 415 mio. kr. mod 735 mio. kr. i 2008.

Resultat af primær drift (EBIT) endte med et underskud på 62,6 mio. kr. mod et overskud på 4,3 mio. kr. i 2008. Resultat før skat blev et underskud på 63,0 mio. kr. mod et overskud på 2,5 mio. kr. i 2008.

Store rationaliseringer
I segmentet betonanlæg har det seneste års kraftige opbremsning i markedet og den fortsatte usikkerhed betydet en revurdering af, hvorledes denne aktivitet fremtidigt skal organiseres.

Et igangværende restruktureringsprojekt betyder, at de nuværende to virksomheder, Skako A/S i Faaborg og Couvrot S.A. i Lille, fremover vil blive markedsført under samme brand, Skako Concrete. Der vil ske forenkling, så den samlede virksomhed tilbyder et ensartet produktprogram.

Derudover har Skako også foretaget ændringer i datterselskabet WorldLift Industries, hvor man gennem 2009 har udviklet og implementeret en ny strategisk platform. Virksomheden har samlet sine danske aktiviteter i Odense som en fokuseret slutmontage fabrik for lifte, afviklet virksomhedens fabrik i Holbæk og arbejder fortsat med outsourcing af en stor del af produktionen til lande med lavere produktionsomkostninger.

Usikkert 2010
I det hele taget har Skako rationaliseret kraftigt i 2009. Medarbejderstaben er blevet beskåret med 35 %, så der ved udgangen af året var 274 ansatte

Også i 2010 er der stor usikkerhed om udviklingen i Skako.

- Selvom vilkårene for erhvervslivet er under stabilisering, er udsigten for koncernens virksomheder for 2010 præget af usikkerhed. Der forventes imidlertid en betydelig forbedring af resultatet, og at driften giver en positiv likviditet, skriver Skako i sit regnskab.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234