23948sdkhjf

Bladt Industries indgår milliardordre

Bladt Industries har indgået kontrakt på fabrikationen af 175 fundamenter til første etape af verdens største havvindmøllepark London Array.
Med underskriften på Bladt Industries’ hidtil største ordre er der føjet endnu en kontrakt til virksomhedens voksende række af projekter på fundamenter til havvindmøller. Dermed er der også sikret arbejde til virksomhedens millioninvestering i nye valsefaciliteter, der tages i brug i foråret 2010.

De 175 fundamenter er første etape af London Array havvindmølleparken, der bliver den hidtil største i verden med en samlet kapacitet på 630 MW. Samlet vil havvindmøllerne kunne dække energibehovet for 472.500 husstande, når den står færdig 20 km ud for kysten ved Kent og Essex i England.

Stabil projektafvikling
Kontrakten er indgået med Aarsleff/Bilfinger Berger og udføres i konsortium med EEW. Bladt Industries har tidligere fabrikeret 91 fundamenter for Aarsleff/Bilfinger Berger i forbindelse med Horns Rev 2 i 2008 og fortsætter nu dominansen indenfor fabrikationen af fundamenter til havvindmøller.

- Vi har udviklet et projektsetup, der effektiviserer processerne i vores projekter, og som gør, at vi forbliver attraktive partnere og ser flere af vores kunder komme igen. Samtidig har vores investering i nye valsefaciliteter gjort det muligt for os at indgå kontrakter af denne størrelsesorden, siger administrerende direktør Peter Rindebæk.

- En ordre af denne størrelse giver en stabil projektafvikling de næste par år, men vi har stadig kapacitet til at servicere nye såvel som eksisterende kunder, pointerer Peter Rindebæk afslutningsvis.

I gang med tysk ordre
På nuværende tidspunkt foregår fabrikationen af 21 offshore vind fundamenter til det tyske projekt Baltic 1, som er færdiggjort inden opstarten på de 175 fundamenter til London Array.

Derudover er der også stor aktivitet i forbindelse med fabrikationen af to offshore transformerstationer og to jackets til den engelske havvindmøllepark Walney.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.656