23948sdkhjf

Muehlhan i Danmark vil male møller i USA

Danske Tyge Hansen er chef i det nye selskab, Muehlhan Wind Power Inc., der skal eksportere dansk ekspertise i avanceret overfladebehandling af vindmøller til USA.
Parallelt med Kina og til dels Indien er USA det hurtigst voksende marked for vindmølleindustrien, og både amerikanske og udenlandske producenter og underleverandører har markante forventninger til udviklingen i de kommende år.

Det gælder også Gazelle-virksomheden Muehlhan i Danmark, der netop har etableret en afdeling i USA under navnet Muehlhan Wind Power Inc. med hovedkontor i Louisville, Kentucky.

Erfaren herre i spidsen
Muehlhan Wind Power ledes af den 52-årige Tyge Hansen, der er en særdeles erfaren herre, når det gælder om at hjælpe danske virksomheder på gled i udlandet. På cv’et står ansættelser hos blandt andet Fabricair, Sondex, Grundfos og Danfoss - og udstationeringer i blandt andet Indonesien og siden 2002 i USA.

- Muehlhan i Danmark har topkvalifikationer inden for overfladebehandling af vindmøller, og det er den vare, vi skal sælge på subcontractor-basis til producenterne i USA. Muehlhans parametre hedder certificeret og dokumenteret kvalitet, høj produktivitet og miljø- og arbejdssikkerhed efter danske normer, siger Tyge Hansen og fortsætter:

- Opgaven for Muehlhan Wind Power lige nu går ud på at overbevise både de amerikanske og de udenlandske producenter på det amerikanske marked om, at vi kan gøre arbejdet bedre og mere lønsomt og med det grønne fokus, som endnu ikke rigtigt er et emne i branchen som helhed derovre.

Overtager eksisterende anlæg
Umiddelbart lyder det som et kostbart projekt at etablere en ny virksomhed i markedet for overfladebehandling af vindmøller i USA. Men formlen for Muehlhan Wind Power er både organisatorisk enkel og økonomisk overskuelig:

- Vi tilbyder simpelthen at overtage driften af de allerede eksisterende anlæg til overfladebehandling i forbindelse med vindmøllefabrikkerne. Straks der er skrevet kontrakt om en opgave et sted i USA, kobles de erfarne folk hos Muehlhan i Danmark på som eksterne konsulenter. De gennemgår det eksisterende produktionsanlæg og medarbejderstabens kvalifikationer, og så føres hele molevitten ajour med alt, hvad der er brug for, så vi opnår et effektivt og miljøvenligt produktionsflow, en veldokumenteret kvalitetssikring og et menneskevenligt arbejdsmiljø, forklarer Tyge Hansen.

Han pointerer, at effektiviteten på Muehlhans danske anlæg til overfladebehandling af vindmøller ligger 20-25 % over niveauet for lignende anlæg i USA.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235