23948sdkhjf

Kemisk slibeproces tre gange så effektiv

Preben Z kan nu via Rösler tilbyde en særdeles effektiv kemisk slibeproces, som er udviklet af REM Surface Engineering Company i USA. Metoden udnytter metallets naturlige evne til at oxydere og kan reducere lange bearbejdningstider op til en tredjedel.
Preben Z introducerer en ny effektiv kemisk slibeproces, der markedsføres i Europa af Rösler under navnet Isotropic Superfinish (ISF), udnytter metallets naturlige evne til at oxydere og kan reducere lange bearbejdningstider ved vibrationsslibning til en tredjedel.

Eksempelvis blev tiden for et konkret emne nedsat fra 16 til 5-6 timer.

De specifikke patenterede kemikalier fra REM får emnernes overflade til at oxydere meget hurtigt. I forbindelse hermed slider glatte, men tunge chips løbende den således dannede oxydering af emnerne.

Det specielle ved metoden er, at den i samme arbejdsgang automatisk skifter fra grovslibning til finpolering. Så længe emnets flader endnu er grove og uslebne, udgør de en stor overflade, som udsættes for oxydering, og processen går derfor hurtigt i starten.

Men efterhånden som de mikroskopiske toppe korroderer og slides ned, bliver bearbejdningen finere, og den kan i princippet fortsætte, indtil overfladen er helt i glat og fri for de mikroskopiske toppe og dale. Eller indtil den ønskede overfladeruhed på emnet er opnået.

Relevante emner er f.eks. skæreværktøjer, kirurgiske instrumenter, våbendele, kuglelejer og dele til flyindustrien.

REM-metoden er blevet tilgængelig for Preben Z via et tæt udviklingssamarbejde, som Rösler og den amerikanske koncern har etableret på området.

Du kan opleve den nye proces på Overfladedage i Odense Congress Center 28/29. marts.

Kilde: Preben Z. Jensen A/S / www.prebenz.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078