23948sdkhjf

Tilfredsstillende resultat hos Kongskilde

Kongskilde Industries havde et meget vanskeligt år i 2009 pga. faldet i efterspørgslen efter investeringsgoder internationalt, men kom alligevel ud med et lille plus.
Koncernens ordinære resultat før skat blev et beskedent plusresultat på knap 3 mio. kr. i 2009 mod 19 mio. kr. i 2008 og 8,1 mio. kr. i 2007.

Omsætningen faldt med godt 20 % fra 928 mio. kr. i 2008 til 735 mio. kr. i 2009, og antallet af medarbejdere i koncernen blev reduceret med 35 % i løbet af året.

God udvikling på svensk fabrik
- I lyset af konjunkturerne internationalt er der klar tilfredshed med det realiserede resultat. Det lykkedes at fastholde marginerne, men det skete på baggrund af kraftige effektiviseringer i hele koncernen, så det har været et vanskeligt og udfordrende år for alle. På den anden side har vores fokus på at produktudvikle, modernisere og effektivisere betydet, at vi har kunnet fastholde optimismen i et fremadrettet perspektiv, siger Asbjørn Børsting, formand for Kongskilde Industries.

I Överum, der er Kongskildes svenske datterselskab med blandt andet produktion og salg af plove og såmaskiner, har udviklingen været tilfredsstillende i 2009. Fabrikken har de seneste par år gennemgået en omfattende modernisering med ny robotteknologi m.v.

Salgsudviklingen for især virksomhedens plovprogram har i forhold til den generelle markedsudvikling været klart tilfredsstillende.

Polsk fabrik udvidet
Kongskildes fabrik i Kutno i Polen er blevet effektiviseret betydeligt i de seneste par år, og en større fabriksudvidelse på 14.000 kvadratmeter blev afsluttet i 2009. Det tiltag og øget salg i Polen samt optimeringen i Överum betød, at Kongskilde i forbindelse med omkostningstilpasninger besluttede at lukke fabrikken i Finland for at flytte produktionen til Sverige og Polen.

Fordelingen mellem aktiviteterne på Kongskildes fire divisioner jord, korn, industri og Vitfoss har forskudt sig det sidste år, så nu udgør jorddivisionen to tredjedele af omsætningen. Korn er næststørst og lige efter følger industri, medens Vitfoss fortsat er den mindste.

- En stor tilbagegang inden for industri er årsag til forskydningen mellem divisionerne, men vi arbejder med at sikre en afbalanceret fordeling mellem de forskellige områder, og qua omkostningstilpasninger og effektivisering er Kongskilde rimelig godt rustet til 2010, der også kan forventes at byde på udfordrende markedsforhold, siger Anette Ilsøe, administrerende direktør i Kongskilde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096