23948sdkhjf

Primodan afskediger 60 % af medarbejderne

Primodan Food Machinery, der producerer maskinanlæg til mejeribranchen, er gået i betalingsstandsning. En ny ejer vil fortsætte med dele af aktiviteterne.
Primodan i Østerled ved Holbæk fyrede i fredags 31 ud af 51 medarbejdere.

Hasse Rasmussen, som er ny ejer, vil føre dele af aktiviteterne videre med en snes ansatte.

Manglende ordrer
Primodan har blandt andet produceret fetaost-anlæg til lande i Mellemøsten, men Muhammed-krisen har gjort det sværere at få ordrer hjem.

Derfor har der de seneste år været underskud, og egenkapitalen var i 2008 på minus 20,6 mio. kr., skriver Nordvestnyt.

Fabrikken har produceret maskiner til påfyldning af mejeriprodukter samt bægre og låg til produkterne. De 31 fyrede medarbejdere er fritstillet i opsigelsesperioden.

Liv i gammel fabrik
Hasse Rasmussen vil via HBR Invest videreføre dele af aktiviteterne ved Vipperød på den gamle Superfos-fabrik, som han er medejer af.

- Vi vil prøve at redde så mange arbejdspladser som muligt, og vi regner med, at 15-20 mand følger med. Det er ikke endeligt på plads, men vi flytter derud, når vi har endelig accept fra alle parter. Det vil passe fint at få en stor aktivitet ind på den gamle fabrik, siger Hasse Rasmussen til Nordvestnyt.

Primodan Food Machinery A/S blev stiftet i 1945 med det formål at producere maskinanlæg til mejeri- og fødevareforarbejdnings-industrien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094