23948sdkhjf

Udsigt til lavere vækst i forsvarsindustrien

Strammere økonomi hos både det danske og udenlandske forsvar gør det sværere for danske leverandører at vokse.
Også forsvarsindustrien kan mærke den økonomiske krise. Danske leverandører har ellers været vant til årlige vækstrater på op mod 50 % de seneste år, men de skal formentlig vænne sig til mere moderat vækst i de kommende år. Det skriver Børsen.

Ifølge underdirektør i DI, Anders Ladefoged, er både det danske og udenlandske forsvar presset ressourcemæssigt, og det har gjort det sværere for leverandørerne at skaffe ordrer og senere hen at indkræve betalingerne.

Også trægt hjemmemarked
Også hjemme i Danmark har der været stor fokus på forsvarets økonomi, og de fremtidige vækstrater kommer i høj grad til at afhænge af, hvordan forsvarsforliget 2010-2014 bliver ført ud i livet.

- Hele industrien venter på, hvad forsvaret vil købe. Samarbejde med udenlandske virksomheder afhænger af den viden, men vi forventer ikke store investeringer i de første par år, udtaler Anton
Villadsen fra industriklyngen CenSec, til Børsen.

Kontorchef for Forsvarets Materieltjeneste, Bjarke Heiberg-Jürgensen, forklarer dog, at der bliver tale om de samme indkøbsrammer som i det foregående forsvarsforlig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11