23948sdkhjf

Stort Migatronic-underskud i 2009

Et markant fald i efterspørgslen resulterede i et stort underskud hos den danske svejser-producent i 2009.
Koncernen realiserede en omsætning på 257 mio. kr. mod 421 mio. kr. i 2008, hvilket svarer til en omsætningstilbagegang på ca. 164 mio. kr.

Resultatet af primær drift (EBIT) er faldet fra 16,3 mio. kr. til –48,3 mio. kr. Resultat før skat endte på –48,6 mio. kr. mod et overskud på 9,2 mio. kr. i 2008.

Uacceptabelt resultat
- Bestyrelsen betragter resultatet som værende uacceptabelt, men forventer, med de tiltag, der er foretaget med hensyn til at justere virksomheden til de givne markedsmæssige forhold, en væsentlig forbedring i det kommende år, skriver Migatronic i sin årsrapport.

- Hele året har været præget af finanskrisen og den generelle afmatning af verdensmarkedet for svejsemaskiner. Dette har betydet et kraftigt fald i efterspørgslen efter svejsemaskiner på både hjemmemarkedet og eksportmarkederne. Denne udvikling understreger, at Migatronic opererer i et cyklisk marked, og at virksomheden derfor såvel omsætnings- som resultatmæssigt er meget afhængig af konjunkturudviklingen på verdensmarkedet, lyder det videre.

Set over hele året har omsætningsfaldet været på 39 % på koncernbasis. Til gengæld har Fjerritslev-virksomheden konstateret, at omsætningen i løbet af året har stabiliseret sig på et lavt niveau.

Forventer nulresultat i 2010
Som følge af det store omkostningsfald har man gennemført omfattende omkostningstilpasninger i både ind- og udland. De gennemførte ændringer har resulteret i en reduktion af omkostningerne med 46,5 mio. kr.

Derfor forventer Migatronic også at kunne hente et stærkt forbedret resultat i 2010. Man regner ikke med nogen større omsætningsvækst i 2010, men kalkulerer til gengæld med et nulresultat.

- Det vurderes, at hele branchen er ramt på mindst samme niveau som Migatronic, og at den overkapacitet af produktion af svejsemaskiner, der findes på verdensmarkedet, skærper konkurrencesituationen yderligere og dermed også priskampen om ordrerne, skriver Migatronic.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158