23948sdkhjf

Ny overenskomst sikrer virksomhederne større fleksibilitet

CO-industri og DI har søndag den 25. februar indgået en aftale om nye overenskomster for en treårig periode. Aftalen omfatter direkte 240.000 ansatte funktionærer og timelønnede i DI's medlemsvirksomheder.
- Det er godt, at det er lykkedes at nå til enighed om nye overenskomster. Aftalen giver virksomhederne et godt grundlag for at opretholde en ansvarlig udvikling i omkostningerne. På den baggrund vurderer jeg, at vi har gode muligheder for at fastholde den positive udvikling, som dansk økonomi er inde i, siger adm. direktør Hans Skov Christensen, DI.

- Den nye overenskomst giver virksomhederne gode muligheder for at øge fleksibiliteten i tilrettelæggelsen af produktionen. Det har været afgørende for os, at få gjort forsøgsordningen om større fleksibilitet i bl.a. tilrettelæggelsen af arbejdstiden til en permanent ordning. Det vil gøre det muligt for virksomhederne i samarbejde med medarbejderne at fravige overenskomstens bestemmelser om arbejdstid, siger Hans Skov Christensen.

- For danske virksomheder er det afgørende at have kompetente medarbejdere. Med den ny overenskomst styrker vi nu den indsats, der allerede foregår i virksomhederne. Det indebærer bl.a., at vi opretter Industriens Kompetenceudviklingsfond, der skal yde tilskud til medarbejdernes deltagelse i kompetenceudvikling. Det vil bidrage til at styrke danske virksomheders komkurrencekraft på de internationale markeder, siger Hans Skov Christensen.

Kilde: Dansk Industri, http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078