23948sdkhjf

Odense på charmeoffensiv overfor Boeing

Borgmester Anker Boye har afholdt møder med flere Boeing-chefer for at sikre byens virksomheder gunstige samarbejdsmuligheder.
Hvis det bliver Boeing, der skal levere nye kampfly til det danske forsvar, så håber Odenses borgmester Anker Boye, at en pæn del af modkøbsordrerne lander på Fyn. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Derfor er han gået i offensiven og har afholdt møder med Boeing-chefer fra både USA og England for at høre nærmere om samarbejdsmulighederne med fynske virksomheder.

5.000 danske job
- Boeing følger rigtig godt med i, hvad der foregår på Fyn. De har været med til møder på Lindø, og næste skridt bliver, at vi undersøger, hvilke fynske firmaer, som det kan være interessant for Boeing at samarbejde med. Derefter samler jeg parterne igen. Boeing har forpligtet sig til modkøb i Danmark, hvis de får flyordren, og de har et kæmpe netværk af civile industrier, som det også kunne være interessant for fynske virksomheder at samarbejde med, udtaler Anker Boye til Fyens Stiftstidende.

Med sig ved mødet havde han tre fynske virksomheder, der alle vil være interesserede i et samarbejde med den amerikanske flyproducent; nemlig Almexa, Falck Schmidt Defence Systems og IFAD.

Boeing forventer, at det vil kunne skabe 5.000 danske job, hvis de får kampfly-ordren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11