23948sdkhjf

Hempel accepterer bøde i konkurrencesag

I strid med koncernens forretningspolitik har virksomhedens danske afdeling for yacht-maling indgået konkurrencebegrænsende aftaler. Selv om Hempel ikke har tjent på aftalerne, anerkender ledelsen, at der har været handlet i strid med konkurrencereglerne. Virksomheden har derfor taget konkurrencestyrelsens afgørelse til efterretning og har betalt bøden, der er på to millioner kroner.
Konkurrencestyrelsen har fastslået, at Hempels danske afdeling for yacht-maling i visse tilfælde har indgået aftaler med grossister af maling til lystbåde om ikke at fravige Hempels anbefalede udsalgspriser. Det er ikke tilladt i henhold til reglerne i konkurrencelovgivningen.

På baggrund af en mistanke om, at der foregik konkurrencebegrænsende aktiviteter på markedet for udstyr til fritidsbåde, gennemførte Konkurrencestyrelsen i efteråret 2006 et kontrolbesøg på Hempels hovedkontor i Kgs. Lyngby, nord for København.

Kommunikationsdirektør i Hempel-koncernen, Malte Eggers, oplyser, at sagen kom fuldstændig bag på ledelsen:

- Straks efter Konkurrencestyrelsens besøg igangsatte vi derfor en meget omfattende granskning, og samarbejdede fuldt ud med styrelsen. Vi bad endvidere et advokatfirma med speciale i konkurrenceret om at gennemgå vores forskellige aftaler og prissystemer, ligesom vi bad advokaterne assistere os med at indføre et såkaldt ’Competition Compliance Programme’, så lignende sager kan undgås.

Malte Eggers understreger, at der igennem Hempels godt 90-årige historie altid har været tradition for at opføre sig efter bogen, og at det derfor har været en ubehagelig oplevelse at blive taget under behandling af Konkurrencestyrelsen:

- For en stor, international virksomhed som Hempel er en høj etik og moral meget vigtig. Vi er derfor meget kede af denne her sag. Så det vil vi nu gøre alt for at undgå i fremtiden, siger Malte Eggers.

Kilde: Hempel / http://www.hempel.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172