23948sdkhjf

Ny bestyrelsesformand i Dansk Retursystem

Thomas Dalsgaard afløser Michael Christiansen, der takker af efter ni år som bestyrelsesformand.

Thomas Dalsgaard overtager den 24. maj posten som bestyrelsesformand i Dansk Retursystem. Han er koncerndirektør i Dong Energy og beskæftiger sig i den forbindelse allerede med cirkulær økonomi.

- For mig er denne formandspost en meningsfuld aktivitet i en virksomhed med et stærkt værdigrundlag, der udfylder en meget vigtig samfundsmæssig rolle, og som er en vigtig brik i Danmarks miljømæssige infrastruktur, siger han i en pressemeddelelse.

Fokus på cirkulær økonomi
Dansk Retursystem har arbejdet med en cirkulær økonomi siden 2002, hvor de første engangsemballager kom på markedet. Siden har virksomheden arbejdet målrettet med at sikre, at emballagerne kan indgå i et lukket kredsløb, så de kan genanvendes som drikke- og fødevareemballager.

- Danmark er allerede foregangsland, når det kommer til grøn energi og miljøbeskyttelse. Det danske pantsystem er enestående og et eksempel på, at vi går forrest med konkrete eksempler på, hvordan man skaber en velfungerende cirkulær økonomi. Dansk Retursystem er nået langt med denne forretningsmodel, som jeg tror kan udvikles og udbredes yderligere i de kommende år – og forhåbentlig inspirere i andre lande og andre sektorer. Som jeg ser det, er cirkulær økonomi fremtidens måde at arbejde på, siger Thomas Dalsgaard.

Thomas Dalsgaard indtræder som formand efter Michael Christiansen, som takker af efter godt 9 år på posten. Overdragelsen af formandskabet sker i forbindelse med selskabets generalforsamling den 24. maj.

Om Thomas Dalsgaard
Thomas Dalsgaard er 51 år og har været medlem af DONG Energy’s koncernledelse siden 201. Han har ansvaret for Bioenergy & Thermal Power.

Uddannelse: Cand.oecon, Aarhus University, 1993

Tidligere ansættelse og hverv:

1993-1998: Finansministeriet, økonom og rådgiver

1998-2001: OECD, Paris, Økonom og senior økonom

2001-2003: Finansministeriet, Kontorchef

2003-2004: DONG Energy A/S, Afdelingschef

2004-2008: IMF, Washington, Senior økonom

2008-2010: DONG Energy A/S, Vice President

2010-2011: DONG Energy A/S, Senior Vice President

2011- DONG Energy A/S, koncerndirektør Bioenergy & Thermal Power.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.36