23948sdkhjf

Historisk underskud hos Unimerco

For første gang siden starten for mere end 40 år siden kom Unimerco ud med røde tal. I 2010 forventes dog atter overskud.
Unimercos omsætning faldt i 2008/2009 med 27 % fra 747 mio. kr. til 545 mio. kr. Resultatet før skat blev et underskud på 54 mio. kr. mod et overskud året før på 48 mio. kr. 2009-tallet er dog belastet af særlige omkostninger på 25 mio. kr.

Omsætningsfaldet har været gennemgående på de fleste af Unimercos markeder. Østeuropa og USA har dog været hårdere ramt end Skandinavien, Storbritannien og Tyskland. Fordelt på produktområder har Fastening haft en omsætningstilbagegang på 41 % i de sidste ni måneder af regnskabsåret, mens tilbagegangen i Tooling har været på 31 %.

Svag omsætningsvækst i vente
- Krisen ramte for alvor koncernen i januar 2009 med et omsætningsfald på 33 %. Omsætningen forblev stort set på dette niveau regnskabsåret igennem, skriver Unimerco i sit regnskab

Forventningerne til omsætningen i de kommende år er en relativt svag vækst, som formentligt i løbet af tre-fire år igen vil bringe koncernomsætningen op på et niveau svarende til regnskabsåret 2007/2008, men med en betydelig styrket indtjening.

- Til trods for årets underskud, så er det ledelsens opfattelse, at såvel koncernens værdi som konkurrenceevne er og vil blive styrket gennem de mange gennemførte tiltag og de nye innovationer på produkt- og processiden, som gennemføres i det kommende regnskabsår, skriver Unimerco.

Sorte tal i 2010
I løbet af året har Unimerco gennemført en del besparelser, der for alvor ventes at slå igennem i 2010.

- De gennemførte indgreb og omstillinger vil lede til nye og styrkede overskud i de kommende år, både for hovedparten af enkeltselskaberne og for koncernen som helhed, skriver Unimerco

Koncernen venter forsigtigt, at den samlede omsætning falder nogle få procent i 2009/2010. Det skyldes forventningerne om et generelt langsomt internationalt opsving i industrien samt den lave byggeaktivitet i Danmark. Til gengæld kalkulerer man med ”et fornuftigt overskud” i regnskabsåret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094