23948sdkhjf

Nu tjener Glunz & Jensen penge igen

Første halvår udviklede sig bedre end forventet for den danske producent af trykkerimaskiner.
En række omkostningsreduktioner har medført stigende indtjening hos Glunz & Jensen trods et fald i omsætningen.

Fra et resultat af primær drift før særlige poster (EBITA) på 3,9 mio.kr. i første halvår 2008/2009 har man i første halvår 2009/2010 nået et EBITA på 5,7 mio. kr.

Overskud to kvartaler i træk
Virksomhedens omsætning er over de seneste to kvartaler stabiliseret, men på et niveau der ligger 30 % under niveauet for et år siden. Omsætningen i første halvår 2009/2010 var på 130,7 mio. kr. mod 185,6 mio. kr. i samme periode sidste år.

- Vi har nu i to på hinanden følgende kvartaler vist, at vi kan tjene penge, også i et faldende marked. Med de omkostningsmæssige tilpasninger, der har fundet sted over den seneste periode, står vi godt rustet til de fremtidige udfordringer, siger Keld Thorsen, administrerende direktør i Glunz & Jensen, og fortsætter:

- Vi har nogle veldefinerede teknologiske kerne-kompetencer, og har introduceret nogle spændende nye produkter. Ikke mindst vores iCtP (Computer to Plate) er blevet vel accepteret på hovedmarkederne.

Fastholder forventninger
Ordrebeholdningen pr. 30. november 2009 ligger lavere end ved udgangen af første kvartal 2009/2010, og der er igangsat aktiviteter for at skabe øget omsætning, som blandt andet giver forventning om en snarlig indgåelse af en større ordre inden for produktgruppen Punch & Bend.

Alt i alt er der tale om et første kvartal, der har udviklet sig bedre end ledelsen havde forventet ved regnskabsårets begyndelse.

Derfor fastholder man forventningerne til resten af 2010. EBITA forventes således fortsat at blive væsentligt bedre end resultatet for 2008/2009.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125