23948sdkhjf

760 millioner til udvikling af erhvervslivet

Med en ny lov sikrer Folketinget etablering af en fond, der skal sikre grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse.
Fonden skal bidrage til, at danske virksomheder kan udnytte den stigende globale efterspørgsel efter grønne løsninger, som blandt andet klimaudfordringerne medfører. Fondsmidlerne tilføres i perioden 2010-2012, og loven vil træde i kraft den 4. februar.

- Vi har arbejdet meget hurtigt for at få forslaget igennem, så pengene kan komme ud og arbejde og bidrage til en grøn omstilling af det danske erhvervsliv. En del af midlerne er blandt andet tiltænkt de områder i Danmark, hvor krisen har ført til virksomhedslukninger og større afskedigelsesrunder, siger økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen.

Hun oplyser, at der snarest vil blive sammensat en professionel bestyrelse, hvorefter den første ansøgningsrunde kan igangsættes.

Fonden vil blandt andet yde støtte til følgende formål:
• Markedsmodning og kommercialisering af nye grønne løsninger med henblik på at understøtte markedsmodning, kommercialisering og eksportpotentialet af nye grønne produkter og serviceydelser.

• Grøn innovation og eksport, der skal styrke innovationen på miljø- og klimaområdet, fremme eksporten af grønne danske løsninger samt tiltrækningen af investeringer og kvalificeret arbejdskraft på det grønne område.

• Omstilling i hårdt ramte områder med henblik på at understøtte lokalt og regionalt forankrede projekter, som kan bidrage til en hurtig omstilling til nye erhvervs- og vækstmuligheder, herunder etablering af nye erhvervsvirksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141