23948sdkhjf

Det danske vindmøllemarked ånder igen

Sidste år blev der installeret i alt 97 MW vindmøller på land. Ikke siden 2002 er der sat så mange møller op på land. I brancheorganisationen Vindmølleindustrien ser man med glæde på udviklingen.
I løbet af 2009 blev der i alt installeret 97 MW vindmøller på land og 237 MW på havet. Samtidig er der taget 32 MW ned på land i 2009. I Vindmølleindustrien er man meget begejstret for den udvikling.

- De nye tal viser, at nogle af de politiske initiativer, der er taget for at få gang i opsætningen af vindmøller, nu begynder at virke. Samtidig er kommunerne så småt ved at finde deres rolle i vindmølleplanlægningen, efter de har overtaget ansvaret fra amterne. Derfor tror jeg også, vi kan forvente, at udbygningen vil fortsætte i 2010 og de kommende år. Interessen for at opføre vindmølleparker i Danmark er i den grad til stede, siger Jan Hylleberg.

Efterlyser politisk afklaring
I dag udgør vindkraft ca. 20 % af det samlede elforbrug i Danmark, men Vindmølleindustrien har tidligere vist, hvordan 50 % vindkraft i 2020 er muligt. Det vil blandt andet kræve en årlig udbygning på ca. 160 MW på land frem til 2015.

- Der er grund til at glæde sig over udviklingen i 2009, for det var et godt år set i forhold til de seneste år. Men vi kan også se, at der er et stykke fra de 97 MW, der blev installeret i 2009 til de i gennemsnit 160 MW, vi skal op på for at sikre en langsigtet udvikling af det danske vindmøllemarked, udtaler Jan Hylleberg, som samtidig efterlyser en politisk afklaring af, hvor meget vindkraft der skal op i årene frem til 2020.

- En af de knapper som politikerne kan skrue på for at styrke udbygningen af vindkraft i Danmark og styrke det danske udstillingsvindue, hvor industrien kan fremvise den nyeste teknologi, er ved en ambitiøs opfyldelse af de nationale handlingsplaner, der skal afleveres til EU til sommer. Handlingsplanen skal beskrive, hvordan Danmark vil udbygge med vedvarende energi frem til 2020, og er derfor et vigtigt redskab hen imod at sikre en langsigtet planlægning med vindkraft lokalt i kommunerne, siger Jan Hylleberg.

De i alt 5.082 møller, der i dag er installeret i Danmark, producerede i 2009 grøn el svarende til i alt 1,7 mio. danske husstandes gennemsnitlige forbrug.

Kilde: Vindmølleindustrien - http://www.windpower.org

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095