23948sdkhjf

Biobooster kan blive Grundfos’ nye guldæg

Om tyve uger vil det vise sig, om Grundfos’ datterselskab Grundfos Biobooster har fundet et guldæg med det nye anlæg til rensning af spildevand ved kilden.
Ved Bjerregrav Rensningsanlæg i Viborg har miljøminister Troels Lund Poulsen netop indviet et nyt anlæg til rensning af spildevand direkte ved kilden.

Anlægget kommer fra Grundfos Biobooster og er det første af sin art i Grundfos-regi.

Vil genoverveje fremtiden
Anlægget er det første full-scale anlæg og er i første omgang et forsøgsprojekt.

- Hvis anlægget efter de 20 ugers test lever op til vores forventninger, vil vi genoverveje vores fremtidige spildevandsstruktur, der blandt andet forudsætter nedlæggelsen af 18 mindre renseanlæg. BioBoosteren vil i givet fald indgå som det nye alternativ til en nedlæggelse, siger Finn Køhler, spildevandschef Viborg Spildevand A/S.

Internationalt potentiale
BioBooster er bygget op i mobile moduler, der kan skaleres op og ned efter behov, ligesom anlæggene kan flyttes til der, hvor det p.t. er mest nyttigt. Fleksibilitet er derfor et vigtigt nøgleord.

Det internationale potentiale for teknologien er derfor enormt, idet anlægget kan bruges til genbrug af vand i de mange dele af verden, hvor vand er en knap ressource.

- Det helt store perspektiv for genbrug af vand er i udlandet. I lande som Australien og Mellemøsten er man pisket til at genbruge alt det vand, man kan - man har simpelthen ikke nok, siger seniorkonsulent hos DHI Per Elberg Jørgensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098