23948sdkhjf

Fritstående presser blev til alsidig presselinje hos C&K Johansen

Maskiner: Dybtrækspecialisten har fornyet sin maskinpark med nye hydraulikpresser, som er blevet integreret i en automatisk presselinje.
I over 40 år har C&K Johansen været et stort navn i dybtræksammenhæng, og næsten lige så længe har AP&T leveret pladeformningsudstyr til virksomheden. Her har fleksibilitet altid vejet tungt.

Da det drejer sig om små og mellemstore serier, har cyklustiden ikke helt så stor betydning. Derfor har manuel betjening af presserne været den rette løsning.

– I sidste ende er det vores kunder, som bestemmer, hvad vi skal fremstille, og her er det vigtigt ikke at sætte sig fast på en automatiseret løsning, der begrænser, siger C&K Johansens direktør Peter Møller.

Mange operationer
Men da virksomheden fornyede maskinparken med to nye, manuelt betjente hydraulikpresser fra AP&T, valgte man en ny vej.

Det var ikke unormalt med 10-15 operationer pr. emne, og den store andel af manuelle momenter blev et problem, når det var svært at finde kompetente operatører, som stod for betjeningen i mange kundeordrer.

AP&T foreslog derfor, at man satte de to nye presser sammen med en af de eksisterende hydraulikpresser til en automatiseret presselinje, som både skulle give højere kvalitet og lavere håndteringsomkostninger pr. fremstillet emne.

Fleksibel blanding
Forudsætningen var, at presselinjen skulle give mulighed for en fleksibel produktionsløsning, hvor man kunne blande automatiseret betjening med manuelle momenter, hvis der var behov for det.

Tre af AP&T’s SpeedFeeder-presserobotter blev sat til at betjene de tre presser. Senere integrerede man også en fjerde presse i linjen, som direkte fra coil kan producere produkter med over 10 operationer inklusive montering af forskellige beslag.

– Fordelene ligger lige for. Vi behøver kun én operatør til fire presser, og produktionshastigheden er tre til fire gange højere end med manuel betjening, hvis man medregner mellemlagring, siger Peter Møller. Det betyder meget for produktionsomkostningerne og i sidste ende vores kunders mulighed for at øge deres konkurrenceevne.

Anderledes setup
En vigtig udfordring var rent fysisk at få plads til presselinjen i C&K Johansens produktionsanlæg. AP&T løste problemet ved at placere de fire presser i et U. Udover pladsfordelene opnåede man derved et bedre overblik, men frem for alt blev presselinjen mere fleksibel.

- Konfigurationen er meget fleksibel og betyder, at vi kan fremstille et emne med fx automatisk betjening i presse et og to, mens presserne tre og fire betjenes manuelt, hvis kundens produkt kræver det, konstaterer Peter Møller.

At det var AP&T, som fik muligheden for at videreudvikle produktionsmiljøet hos C&K Johansen, var ikke et tilfælde. Erfaringer fra et mangeårigt samarbejde gjorde udslaget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078