23948sdkhjf

Dansk elbil-satsning trues af registrerings-afgifter

En central aktør frygter, at elbiler ikke har en fremtid i Danmark. Årsagen er den manglende afklaring om afgiftsspørgsmålet.
Om to år udløber afgiftsfritagelsen af elbiler i Danmark. Det betyder, at elbilerne herefter sælges fuldt beskattet, som andre biler. Det oplyser Berlingske Business.

Branchechef i Dansk Energi Lærke Flader frygter, at det vil sætte en stopper for al salg af elbiler i Danmark, hvis elbilerne bliver pålagt den 180 % registreringsafgift som andre biler.

Skræmmer investorer væk
Lærke Flader kritiserer regeringen for at tøve med beslutningen om en fremtidig beskatning af elbiler. Oprindeligt skulle der have ligget en omlægning af bilbeskatningen klar i 2009, hvilket nu er udskudt til 2010. Og det er fortsat uvist, hvilke afgifter, der pålægges elbilen efter 2012.

- Hvis der ikke meget snart sker en afklaring, så bliver det svært for Danmark at tiltrække de investorer som skal være med til at udvikle elbilmarkedet i Danmark. Danmark går dermed glip af milliardinvesteringer, der ellers kunne havde åbnet op for en underindustri af selskaber i Danmark. Og vi risikerer, at vi ikke kan udnytte elbil-teknologien til at drage bedre nytte af vores vindmøllestrøm – et argument der ellers stod stærkt hos tidligere klima- og energiminister Connie Hedegaard, siger Lærke Flader til Berlingske Business.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14