23948sdkhjf

Møbelordre kan blive vendepunkt for PDC-Teknik

Da en leverance fra Kina blev forsinket, henvendte Labofa Stole sig til PDC-Teknik, som efterfølgende fik ordren. Nu er samarbejdet udvidet yderligere.
Hos PDC-Teknik i Helsinge har man de senere år kæmpet med vigende omsætning og røde tal på bundlinjen, men direktør og medejer Poul Brunsgaard kan så småt skimte lys forude.

En del af årsagen er et blomstrende samarbejde Labofa Stole, som egentlig opstod ved lidt af en tilfældighed. Labofa stod med et problem, da en kinesisk underleverandør ikke kunne levere nogle aluminiumsdele til en kontorstol til tiden, og Labofa henvendte sig derfor til PDC-Teknik.

PDC fik ordren, og da emneprisen samtidig lå 5-10 % lavere end hos den kinesiske virksomhed blev PDC-Teknik bedt om at give en pris på yderligere fire emner. Nu er fire værktøjer, som ellers stod i Kina, placeret i Helsinge, og det positive forløb er medvirkende til, at PDC-Teknik forventer overskud i 2010.

Til inspiration for andre
- Vi synes egentlig, at det er en lille succeshistorie, der viser, at vi i Danmark rent faktisk under visse forudsætninger kan være konkurrencedygtige på levering af trykstøbt aluminium. Måske den historie kan være til inspiration for andre, siger Poul Brunsgaard til dagbladet Børsen.

Hos Labofa Stole ser man mange fordele ved at hente leverancer i Kina, men hvad der er bedst, afhænger af det konkrete tilfælde:

- Vi får stadig rigtig mange metaldele fra Kina, men i nogle tilfælde flasker det sig sådan, at det er bedre for os at bruge en dansk leverandør. Og derfor gør vi selvfølgelig det. I det konkrete tilfælde var prisen pr. emne faktisk lavere end i Kina, og samtidig slipper vi for containertransport, længere leveringstider, krav om køb af stort antal på én gang og ofte også om forudbetaling, så vores kapitalbinding mindskes, når vi bruger dansk leverandør, siger administrerende direktør Mogens Pedersen.

Han forklarer, at det specielt er ved de store serier på 1.000-2.000 stk., at en dansk underleverandør kan være det bedste valg.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078