23948sdkhjf

Dansk vindmølleindustri dominerer offshore-markedet

2009 var et rekordår for den danske offshore vindmølleindustri med færdiggørelsen af to danske offshore vindmølleparker samt en vækst på det europæiske marked ulig tidligere år.
På det europæiske marked blev der i 2009 opsat 577 MW i otte separate vindmølleparker, hvoraf 230 MW blev opsat i Danmark.

De to danske vindmølleproducenter Siemens Wind Power og Vestas Wind Systems leverede tilsammen 89,5 % af de nye europæiske MW.

Et ualmindeligt godt år
Det stiller de danske producenter og leverandører meget gunstigt i fremtidens globale konkurrence.

- Det er glædeligt at se, at den danske vindmølleindustri er så massivt til stede på det europæiske og danske offshore marked. Det har været et ualmindeligt godt år, og det bestyrker Danmarks førende position som vindmølleland, kommenterer Vindmølleindustriens administrerende direktør Jan Hylleberg på statistikken.

Danmark er førende
Danmark har med udgangen af 2009 opsat og tilsluttet sammenlagt 305 offshore-møller og er dermed det land i Europa med flest vindmøller, efterfulgt af Storbritannien med 287 møller. Denne position vil dog inden for nær fremtid blive overtaget af Storbritannien, der er i gang med en hidtil uset udbygning.

- Det er særdeles positivt, at der efterhånden er kommet rigtig godt gang i offshore-markedet - det afføder et kæmpe potentiale for de fabrikanter og leverandører, der tager del i den europæiske udvikling, udtaler administrerende direktør Jan Hylleberg.

16.000 MW godkendt
På europæisk plan er der for nuværende godkendt ca. 16.000 MW udover de allerede igangsatte, hvoraf Danmark med Anholt vindmøllepark står for knap 3 %, mens Tyskland tegner sig for 52 %.

- For at fastholde den danske vindmølleindustris gunstige position kræver det, at vi får en politisk afklaring for de langsigtede mål for udbygningen frem mod 2020 samtidig med, at vi får udviklet den nødvendige infrastruktur, afslutter Jan Hylleberg.

Vindmølleindustrien forventer, at offshore-markedet i Europa vil vokse med 75 % til ca. 1.000 MW i 2010, og at offshore-møller vil tegne sig for omkring 10 % af den årlige opsætning af vindmøller.

Kilde: Vindmølleindustrien - http://www.windpower.org

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095