23948sdkhjf

Vestas lukker fabrik i to måneder

Samtlige produktionsmedarbejdere på Vestas’ fabrik i Nakskov sendes på kursus i februar og marts.
Fællestillidsmand på Vestas Blades i Nakskov, Carsten Heide Jørgensen, indrømmer, at beslutningen om helt at lukke produktionen i to måneder ser drastisk ud på papiret, men han understreger, at det ikke er en forløber for yderligere afskedigelser på fabrikken. Det skriver Folketidende.

- Jeg kan selvfølgelig ikke garantere, hvordan verden ser ud måneder ud i fremtiden. Men jeg kan kraftigt understrege, at der i beslutningen om at stoppe produktionen i to måneder og i stedet satse på opkvalificering af medarbejdere ikke er nævnt noget om eller overhovedet lagt op til, at det skulle være de første skridt til nedskæringer her i Nakskov, siger han til Folketidende.

Fleksibel arbejdstid
Fabrikken i Nakskov blev ramt sidste år, da Vestas gennemførte massive afskedigelser på koncernens danske fabrikker.

Efterfølgende indgik man i Nakskov en aftale med medarbejderne om mere fleksible arbejdstider, og det er i den sammenhæng, at de to måneders nedlukning af fabrikken skal ses.

Carsten Heide Jørgensen forklarer, at det er en del af aftalen, at medarbejderne skal arbejde kortere tid, når efterspørgslen er lavere, som fx om foråret, mens der atter skrues op for produktionen i efteråret, der traditionelt er en travlt tid i vindmøllebranchen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.409