23948sdkhjf

Eksperter: Vindmølleprisen falder

Flere eksperter vurderer nu, at vindmøllepriserne vil falde grundet overproduktion og nye aktører.
Kombinationen af en stigende produktionskapacitet i Kina og USA samt faldende salg og vanskelig finansiering vil få priserne på vindmøller til at falde. Det vurderer brancheanalytikere ifølge Børsen.

Birger Madsen fra analysehuset BTM Consult vurderer nu, at priserne vil falde med 10-15 %, og at selv de store producenter vil være tvunget til at gå ned i pris. Eksperterne forventer dog ikke, at de helt store producenter vil gå forrest med pris-ændringerne.

Kendte producenter ikke hårdt ramt
- Vi ser primært store prisfald hos nye spillere på markedet, som kun har prisen at spille ud med, siger Birger Madsen til Børsen.

Det skyldes især, at bankerne hellere vil finansiere vindmøller fra kendte producenter som Vestas, Gamesa, GE Wind og Siemens, mens de nye spillere har sværere ved at slå igennem. Hos vindmølleindustrien ser økonom Sune Strøm dog lidt anderledes på situationen.

- Man kan sige, at intet tyder på, at priserne stiger. Men det, industrien primært er optaget af nu, er at få sat prisen pr. produceret megawatt ned, og ikke så meget om prisen på selve vindmøllen falder, siger han til Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172