23948sdkhjf

Mærsk giver Lindø en økonomisk håndsrækning

Mærsk giver det økonomisk pressede Lindøværft en håndsrækning på 600 mio. kr. for køb af værftets to ejendomsselskaber Lindø A/S og Munkebo Forsyningsselskab A/S. Pengene skal være med til at sikre fremtiden på det trængte værft.
Odense Staalskibsværft A/S har med virkning pr. 1. januar 2007 solgt Ejendomsselskabet Lindø A/S og Munkebo Forsyningsselskab A/S til Maersk A/S.

- Vi har valgt at sælge vores to ejendomsselskaber for at styrke egenkapitalen og likviditeten, udtaler Peter Jann Nielsen, CFO, Odense Staalskibsværft A/S i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at boligernes strategiske betydning med henblik på rekruttering og fastholdelse af Værftets medarbejdere er reduceret, da kun 25 procent af boligerne er udlejet til medarbejdere.

- Salget giver os mulighed for at fokusere endnu mere på at bygge skibe og effektivisere vores produktion, siger Peter Jann Nielsen.

Peter Jann Nielsen understreger, at frasalget af ejendomsselskaberne ikke får nogen betydning for beboerne bortset fra enkelte ejendomme, hvor lovgivningen giver lejerne mulighed for forkøbsret.

Salget af de to ejendomsselskaber giver værftet en avance i størrelsesordenen 600 mio. kroner. Salget vil ikke have regnskabsmæssig effekt på A.P. Møller - Mærsk Gruppens samlede resultat, da det er en gruppe-intern overdragelse. A.P. Møller - Mærsk Gruppen har intentioner om at sælge ejendommene i fremtiden.

Kilde: Odense Staalskibsværft A/S / http://www.oss.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094