23948sdkhjf

Aalborg Kommune udskifter affaldssække med plastcontainere

Til oktober er det endegyldigt farvel til affaldssække i papir.

Fra den 1. oktober indføres en ny ordning for restaffald i Aalborg Kommune. Det betyder blandt andet et farvel til papirsække og et goddag til plastcontainere hos alle husstande i kommunen.

Udskiftningen er en del af Aalborg Kommunes affaldsplan, og borgerne kommer selv til at kunne vælge størrelsen på deres nye container i plast.

- De enkelte husstandes affaldsmængde er vidt forskellig. Af samme grund har vi med denne del af affaldsplanen lagt op til stor fleksibilitet i den løsning, hver enkelt borger kan vælge. Har man en begrænset mængde restaffald tilbage, når plast, metal, papir og pap er sorteret fra, har man måske kun behov for en mindre container. Det har nemlig vist sig, at borgerne generelt sorterer plast og metal mere og bedre end forventet. Og derfor har vi ønsket at åbne op for, at forskellige behov kan dækkes med denne løsning, fortæller Michael Damm, der er miljøchef i Aalborg Kommune.

Brev i Eboks
Borgerne får brev i eBoks, hvor de fra den 19. april til og med den 20. maj har mulighed for at vælge mellem en container på henholdsvis 140, 190, 240, 400 eller 660 liter. Dels kan man dermed som borger sikre sig en container, der svarer til ens behov, dels har containerens størrelse betydning for, hvor meget man årligt betaler for restaffald.

De nye containere udleveres fra midt juli til 1. oktober.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083