23948sdkhjf

AP&T tager helhedsansvaret hos ABB

Da industrikoncernen ABB skulle påbegynde et nyt produktionsanlæg til fremstilling af elmotorer til industriel brug i Polen, havde man behov for en produktionsløsning i forbindelse med fremstilling af motorernes rotor og stator af plader.
Emnerne fremstilles af 0,5 mm tykke plader, og ABB krævede en høj produktionshastighed - en opgave, hvor en mekanisk presse er mere velegnet end en hydraulikpresse. Her var AP&T’s udvidede koncept ”En Ansvarlig Partner” det helt rigtige.

– Udover produktionsløsninger med AP&T’s hydraulikpresser omfatter vores tilbud også mekaniske presser fra vores samarbejdspartner Invernizzi, siger Per-Arne Mattsson, som er produktionsansvarlig for automation i AP&T.

Fleksibel arbejdsmåde
Konceptet ”En Ansvarlig Partner” tiltalte ABB. Det indebærer, at man som ordregiver kun har én modpart, som påtager sig det fulde ansvar for hele produktionsløsningen lige fra den første idé til produktionen er i fuld gang.

- Selvfølgelig er det en stor fordel med en partner, som leverer en startklar helhed og tager ansvaret for den hele vejen igennem, i stedet for at vi selv skal stå for at integrere forskellige systemer, siger Hans Söderback, fabrikschef hos ABB.

AP&T løste ABB’s produktionsbehov med to automatiserede presseceller med mekaniske presser.

Automatiseret uden afbrydelser
I den første pressecelle stanses runde emner ud af et bånd. For at maksimere materialeudbyttet føres båndet ind i et zigzag-mønster.

Det stansede emne følger med værktøjets overdel og føres vha. AP&T’s walking beam ud til en stablingsenhed, som automatisk stabler emnerne på paller og også skifter den fyldte palle ud uden at afbryde produktionen.

Det, som er tilbage af båndet, klippes i småstykker af en mekanisk saks i pressen for optimal pakning af affaldet.

Emnet deles
I den anden pressecelle deles emnet i to - rotor- og statorplade. Emnet klippes over, og den inderste del - rotorpladen - falder ned på et transportbånd og stables. Den yderste del - statorpladen - føres væk og stables med henblik på videre bearbejdning.

En vigtig udfordring i projektet har været at opnå en så kort cyklustid som muligt kombineret med stor driftssikkerhed.

- Det spiller ingen rolle, hvor hurtig processen er, hvis man rammes af driftsforstyrrelser, siger Per-Arne Mattsson.

Kilde: AP&T - http://dk.aptgroup.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109