23948sdkhjf

Bombardier afskediger i Randers

Togfabrikken skal alligevel ikke levere software til DSB’s IC4-tog, og det betyder nedskæringer i Randers.
DSB valgte at fortsætte samarbejdet med italienske Ansaldo Breda om udskiftning af software i de stærkt forsinkede IC4 tog. Dermed bliver der ikke brug for den nød-aftale, man havde indgået med Bombardier i Randers. Det skriver Børsen.

I Randers betyder den mistede kontrakt til gengæld afskedigelser. I alt må ca. 25 softwareingeniører nu forlade virksomheden, og samtidig har også direktør Christian Ahlgreen-Ussing opsagt sin stilling.

Store forbedringer hos italienere
- Jeg kan bekræfte, at vi har opsagt en række medarbejdere i Randers. Jeg kan også bekræfte, at direktør Christian Ahlgreen-Ussing har valgt at forlade Bombardier, udtaler Bombardier Danmarks administrerende direktør, Thomas Bolding, til Børsen.

Hos DSB begrunder man valget af Ansaldo Breda som leverandør med, at italienerne har vist store forbedringer på softwareudviklingen det seneste halve år. Derudover mener man, at det vil være for stor en risiko, hvis Bombardier skal udskifte hele computersystemet.

IC4-chef Torben Kronstam understreger, at man ikke havde givet Bombardier nogen garantier for ordren, men hele tiden har betragtet kontrakten som en anden udvej end samarbejdet med italienerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078