23948sdkhjf

Danske underleverandører charmer britisk bilindustri

Fem danske virksomheder er netop vendt hjem efter en charmeoffensiv rettet mod den britiske bilindustri. Center for Underleverandører, Udenrigsministeriet og Handelskontoret i Manchester havde arrangeret et match mellem de danske underleverandører og potentielle britiske indkøbere.
Center for underleverandører, Udenrigsministeriet og handelskontoret i Manchester havde fra den 5. – 8. december 2006 arrangeret en tur til Engelske bilfabrikanter med henblik på at se på mulighederne for at blive underleverandør til den britiske bilindustri, primært markedet for specialbiler.

De deltagende virksomheder har efterfølgende kunnet konkludere, at der er et marked at komme efter.

På turen deltog I/S Danlaser, Trier Christensens Maskinfabrik A/S, Hydro Aluminium Tønder a.s, Alu Hightech A/S og Scandinavian Brake Systems A/S.

De fem danske underleverandører traf på turen indkøbere hos en række bilfabrikanter, herunder Morgan, Jaguar, LDV, Land Rover og Triumph.

Bilproducenternes produktion spænder fra rent håndværksmæssig produktion hos Morgan til en meget høj grad af automatisering hos Jaguar og Landrover byggende på just in time, ordre- produktion – Lean production.

Der er i høj grad tale om samlefabrikker, der får komponenter fra en række underleverandører – primært som systemleverancer – fra underleverandører spredt over hele verden. Bilfabrikkerne producerer primært selv karosseridele og malerarbejde - resten leveres af underleverandører.

Det betyder, at kontakten til markedet går gennem en række system-leverandører som er spredt over hele verdenen, og som virksomhederne nu skal i gang med at bearbejde.

Kilde: CFU - Center for Underleverandører - http://www.underlev.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.235