23948sdkhjf

GEA skal levere teknologi til norsk mejerigigant

Skanderborg-virksomheden GEA Liquid Processing har fået en trecifret millionordre på mejeriudstyr til et nyt, stort mejeri ved Stavanger i Norge.
Anders Wilhjelm, administrerende direktør i GEA Niro Gruppen, som GEA Liquid Processing hører under, kan efter aftale med den norske pendant til Arla, Tine Gruppen, ikke afsløre, hvor stor ordren er, men siger, at der er tale om et trecifret millionbeløb. Det skriver Århus Stiftstidende.

GEA Niro Gruppen udvikler, tegner og designer produktionsanlæg til mejerier, bryggerier, fødevareproducenter og den kemiske industri.

Ikke nye arbejdspladser i Skanderborg
Ordren til Norge er et gennembrud, som direktøren forventer kan udvikle sig til flere ordrer, idet Tine Gruppen er i gang med en omstrukturering af mejeriproduktionen i hele Norge.

- Det betyder dog ikke, at der er flere arbejdspladser på vej i Skanderborg p.t., siger Anders Wilhjelm til Århus Stiftstidende.

Ingeniører hos GEA i Skanderborg tegner og leverer procesanlægget til det nye mejeri, men de enkelte dele bliver produceret hos underleverandører, både i Danmark og i udlandet.

Skal erstatte fire mejerier
Det nye mejeri i Jæren ved Stavanger kommer til at erstatte fire mejerier i Norge.

Tine sælger mejeriprodukter for mere en 17 milliarder norske kroner til Skandinavien, England og USA, og der er 5.834 medarbejdere.

Anlægget bliver leveret som et såkaldt turn-key anlæg, og det skal stå færdigt og klar til produktion i 2011.
Læs mere om: GEA
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078