23948sdkhjf

Succes med omskoling af ledige til cnc-operatører

Uddannelsescenter Herning melder om stor succes med at omskole ledige til cnc-bearbejdning. 3 hold har været igennem og langt de fleste er endt ud med fast arbejde.
Uddannelsescenter Herning har i november igangsat det 3. omskolingsforløb for ledige i regionen. Efter 16 ugers forløb er de ledige klædt så godt på, at de kan varetage en funktion som cnc-operatør i en metalvirksomhed.

Siden august 2006 har 3 hold med 11-17 deltagere været igennem et omskolingsforløb inden for cnc-bearbejdning. I mellem hhv. 9 ugers og 3 ugers skoleophold, ligger 4 ugers praktikophold i en metalvirksomhed. Langt de fleste ender med at få job i praktikvirksomheden, når de 16 uger er afsluttet.

Kursisterne får i løbet af det sidste 3 ugers skoleophold en målrettet undervisning, der passer ind i den virksomhed, de har været i praktik hos. Denne mulighed giver et forhåndskendskab til, hvad man kan komme til arbejde med – og det er meget værd for både kursisten og for virksomheden.

På det seneste omskolingshold har der primært været tale om HK-medlemmer, hvor de fleste oven i købet har været kvinder. Det viser, at flere kvinder har foretrukket at gå ind i metalbranchen, frem for eksempelvis at gå social- og sundhedsvejen.

Kilde: Uddannelsescenter Herning – http://www.ceuherning.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125