23948sdkhjf

Prodan foran rekonstruktion

Ledelsen hos den østjyske underleverandør har indgivet konkursbegæring og har nu indtil på mandag til at redde virksomheden.
Gennem de seneste år har Prodan kørt med solide overskud, men i regnskabet 2008/2009 ender man med et underskud på ca. 20 mio. kr., og det risikerer at tage livet af Randers-virksomheden. Det skriver Børsen.

Godt nok har Prodan stadig en egenkapital på 14 mio. kr., men samtidig er man så hårdt ramt på likviditeten, at man ikke længere kan betale kreditorerne. Derfor har virksomhedens ledelse indgivet konkursbegæring.

I dialog med investorer
- Vi kan ikke betale regninger med hverken maskiner eller varelagre. I den situation har vi som ledelse ingen anden udvej end at begære virksomheden konkurs, fordi vi ikke vil ifalde ledelsesansvar. Det har ikke været muligt at få tilført ny likviditet. Vi har flere engagementer med leasingselskaber og andre, som har stor forståelse for vores situation, men ingen af dem vil desværre være med til at betale, udtaler direktør og medejer af Prodan, Per Hastrup, til Børsen.

Det tager dog typisk en uges tid for skifteretten at behandle en konkursbegæring, og Per Hastrup vurderer derfor, at Prodan har indtil på mandag til at finde en løsning.

Per Hastrup har da også kontakt med flere mulige investorer, men han understreger, at det er et ufravigeligt krav, at produktionen forbliver i Randers.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.089