23948sdkhjf

Xperion er vokset med over 100 procent

Xperion i Fredericia fremstiller kompositter af glas- og kulfiber. Og det er en forretning, der er vokset over 100 pct., siden virksomheden begyndte at markedsføre sig på det danske marked i 2004.
Xperion blev etableret for ca. 15 år tilbage, men et ledelsesskifte tilbage i 2000 satte for alvor gang i forretningen.

Virksomheden fremstiller kompositter af glas- og kulfiber, og de er de eneste i Danmark, der anvender netop denne form for teknologi. Med sin niche-forretning henvender Xperion sig primært til metal- og forsvarssegmentet, og her er det optimalt at anvende kompositter.

Xperion har bl.a. medvirket som underleverandør på en række opgaver til Dansk Rumfartscenter, hvor de har stået for leveringen af rør til satellit-strukturer. På en satellit vil en reduktion på 1 kg svare til et års længere levetid.

Ligeledes har Xperion intensiveret sit arbejde med forsvaret gennem samar-bejde med Falck Smidt Defense i Odense på en teleskopmast, hvor stål blev erstattet med kulfiber i 5-6 meters højde. Derved blev vægten begrænset, mens samme funktionalitet blev bibeholdt.

- Fordelen ved at anvende kompositter af kul- og glasfiber er, at de er væsentligt stærkere i materialet samtidig med, at de er lettere end eks. stål. Styrken kan også nå op på højere værdier end stål, fortæller adm. direktør Niels Immerkjaer til Metal Supply.

Inden for metalsegmentet leverer Xperion alt til vekslere til hurtigløbende processer, hvor stivheden og letheden er i fokus. Inden for den grafiske industri er der stort behov for, at det skal gå hurtigt, men også værktøjs-produktion stiller i stigende grad krav til hurtige processer, hvori der indgår helt nye materialer.

Xperion er aktiv deltager i Gripen-projektet og indgår desuden som en del af et større konsortium vedrørende den amerikanske Airbus.

Læs mere om Xperion på virksomhedens hjemmeside www.xperion.net

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094