23948sdkhjf

Ny teknisk diplomuddannelse i energi og miljø

Center for Drift og Vedligehold – Fredericia Maskinmesterskole er sammen med VIA University College blevet godkendt til at udbyde teknisk diplomuddannelse i energi og miljø (TDEM).
Uddannelsen er en diplomlederuddannelse, der er opbygget efter samme skabelon som teknisk diplomuddannelse i vedligehold, der også udbydes af de to samarbejdspartnere.

Det betyder som deltidsstudie med fire obligatoriske moduler, der vil behandle emnerne sundhed, sikkerhed, miljø og energi, generel ledelse samt afgangsprojekt. Dertil to valgmoduler fra den palet af muligheder der udbydes.

Erhvervsorienteret uddannelse
Der er i høj grad tale om en erhvervsorienteret uddannelse, hvor blandt andet projektopgaver er med til at udvikle både den studerende og egen virksomhed.

Den studerende erhverver de nødvendige værktøjer og kompetencer, der kræves for at sikre optimal energi- og miljøledelse samt produktionsintegritet, idet der vil blive arbejdet med emnerne: energi- og miljøpolitik, politiske reguleringsværktøjer, miljølovgivning, lovbestemte energiordninger, miljøledelse (ISO14001), energiledelse (DS 2403), diverse miljø- og energiordninger, arbejdsmarkeds- og sikkerhedspolitikker, arbejdsmiljøloven, arbejdsmiljø- og sikkerhedsledelsessystemer, behandling af emnet sikkerhed – herunder blandt andet behandling af vejledninger fra EU’s arbejdsmiljøkontor ”European Agency for Safety and Health at Work” i Bilbao og sundheds- og sikkerhedsordninger.

Uddannelsen udbydes fra efteråret 2010, hvor blandt andet to af de obligatoriske moduler udbydes. Men det er allerede muligt at tyvstarte fra januar 2010 – idet flere af valgmodulerne, der udbydes på teknisk diplomuddannelse i vedligehold også bliver valgmoduler på TDEM.

Kilde: Fredericia Maskinmesterskole - http://www.fms.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078