23948sdkhjf

Bladt Industries går under havoverfladen

Stålkonstruktionerne til verdens største tidevandsturbine Seagen er afsendt fra Bladt Industries i Aalborg med kurs mod Belfast i Nordirland.
Verdens største tidevandsturbine er netop afsendt fra Bladt Industries i Aalborg. De knap 330 ton stålkonstruktioner til Seagen skal installeres Belfast i Nordirland i løbet af 2007.

Konstruktionerne er de bærende dele til Marine Current Turbines Ltd. (MCT) Seagen 1,2 MW tidevandsturbine.

Turbinen er den første af sin art, som skal tilkobles eksisterende elnet. De to 600 kW turbiner udvinder energi af tidevandsstrømmen i 26 meters dybde ved hjælp af de to propeller.

Funktionen er fuldstændig den samme som en vindmølle bare drevet af tidevand i stedet for vind.

Hele projektet har været en stor udfordring for Bladt, der er meget stolte af resultatet. Det er altid en spændende udfordring at være med i udviklingen af nye koncepter indenfor vedvarende energi.

- Vi håber denne tidevandsturbine blot er den første i en række af tidevandsturbiner, som skal produceres hos Bladt, Udtaler adm. direktør Peter Rindebæk.

Bladt Industries force i dette projekt er virksomhedens mange års erfaringer inden for stålkonstruktioner, herunder de store erfaringer fra offshore branchen.

Kilde: Bladt Industries – http://www.bladt.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094