23948sdkhjf

Metav vil sparke gang i værktøjsmaskinindustrien

Den tyske messe er blevet flyttet til februar, for at industrien kan få mest mulig nytte af det spirende opsving.
Også de tyske messer har været ramt af den økonomiske afmatning. Flere meldinger tyder dog på et begyndende opsving i begyndelsen af 2010, og det vil værktøjsmaskin-messen Metav udnytte.

- Vi har skubbet messeterminen helt frem til februar 2010. Med denne markant tidlige dato inviterer vi til årets første internationale messe for den samlede metalbearbejdning, siger Christoph Miller fra Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken, der er medarrangør af Metav.

- Det er med stadig flere tegn på økonomisk bedring vigtigt for udstillerne at komme tidligt ud på markedet med deres innovationer, fordi kundernes investeringsbudgetter på det tidspunkt endnu ikke er totalt ”overtegnede”. Derfor kan Metav 2010 blive til et vigtigt måleinstrument for det kommende års økonomiske udvikling inden for produktionsteknik, uddyber han.

Nedgang i udstillertal
Han erkender dog, at også Metav mærker krisen. Frem til begyndelsen af oktober 2009 havde knap 400 udstillere tilmeldt sig med omkring 22.000 kvadratmeter udstillingsareal. Det er en tilbagegang på henholdsvis 25 % og 35 % sammenlignet med 2008.

- Resultatet er bedre, end den vanskelige markedssituation i øjeblikket lader forvente. Der er især mange nyudstillere ”om bord”, som enten ikke udstillede på seneste Metav eller aldrig tidligere har udstillet på en Metav – overhovedet, forklarer Christoph Miller.

Han forventer dog, at den forbedrede økonomiske stemning vil få endnu flere udstillere til at melde sig på banen inden messestart.

Europæiske producenter står stærkt
Christoph Miller tror på, at specielt de europæiske værktøjsmaskine-producenter vil være godt rustet under opsvinget.

- De europæiske udbydere profiterer af, at krisen ikke beror på manglende konkurrencedygtighed, men på tab af tillid hos de internationale brugere, som på det nærmeste har indstillet investeringerne.

Metav finder sted fra tirsdag den 23. februar til fredag den 27. februar i Düsseldorf.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078