23948sdkhjf

Ny portal for maskinsikkerhed

På www.ds.dk/maskinportalen får man overblik over de relevante standarder under Maskindirektivet.
En helt ny hjemmeside for maskinsikkerhed har set dagens lys hos Dansk Standard. www.ds.dk/maskinportalen formidler indhold om sammenhængen mellem de forskellige harmoniserede standarder, ligesom man kan læse en fuldstændig gengivelse af en del af standardens indhold i form af et preview.

Man får desuden overblik over, hvem der er lovgivende myndighed for sikkerheden på de forskellige områder.

Standarderne fortolker maskindirektivet og beskriver state-of-the-art inden for maskinsikkerhed og anviser dermed gennemprøvede metoder til at leve op til sikkerhedskravene til CE-mærkning.

Usikkerhed hos små og mellemstore virksomheder
Særligt de små og mellemstore virksomheder er usikre på, om de lever op til kravene i lovgivningen, fordi de ikke har tilstrækkeligt overblik over standarderne.

- Vi ved fra vores mange kurser i blandt andet CE-mærkning, at det kan være vanskeligt for de små og mellemstore virksomheder at få det samlede overblik over, hvilke standarder de skal bruge for at leve op til lovgivningen inden for de enkelte fagområder af maskinsikkerhed, fortæller seniorkonsulent Søren Nielsen fra Dansk Standard.

- Mange er i gang med CE-mærkning, men har brug for ét sted, hvor de kan blive opdateret med de harmoniserede standarder. Derfor har vi tilstræbt at samle al relevant information på en portal, så den bliver et opslagsværk til at overskue fx processen med CE-mærkning og vide, hvor man kan henvende sig for at komme videre i praksis, tilføjer Søren Nielsen.

Roses af Arbejdstilsynet
Det nye direktiv medfører en stramning af kravene til producenten, som betyder, at han skal kende alle relevante standarder i praksis. Der er ingen overgangsordninger til det nye direktiv, så det forventes, at brugere og producenter kan leve op til de sikkerhedsmæssige krav straks ved overgangen til det nye direktiv.

Den centrale myndighed for maskinsikkerhed er Arbejdstilsynet. Her hilser man maskinportalen velkommen:

- I Arbejdstilsynet er vi meget tilfredse med, at man har samlet al tilgængelig information om standardisering inden for maskinsikkerhed et sted, fordi det styrker sikkerheden i sidste ende. Fra vores arbejde med virksomheder og arbejdsgivere ved vi, at det kan være svært at få det fulde overblik over, hvilke standarder man skal følge for at leve op til maskindirektivet. Maskinportalen giver alle nem mulighed for at gå ind og søge efter de relevante standarder og samtidig få adgang til en samlet liste over de normative referencer.

Kilde: Dansk Standard - http://www.ds.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078