23948sdkhjf

Bito Lagerteknik har gjort Vola effektiv

Da Vola A/S i Horsens skulle indføre Lean, bød processen samtidig på en række forandringer på de hidtidige produktionsrammer. Bito Lagerteknik har hjulpet virksomheden med at samle lageret og øge effektiviteten.
Vola A/S i Horsens valgte i slutningen af 2002 at indføre lean. Målet var at forbedre leveringstiden over for deres kunder, samt at lette arbejdsgangene internt i virksomheden.

Fra lager- til ordreproduktion
Ledelsen i Vola besluttede tilbage i 2002 at samle lageret i Danmark med det formål at spare led i forsyningskæden, ordrerne skulle sendes direkte ud til kunden og afsætningen stabiliseres.

Hidtil havde lageret været placeret rundt om i de 7 salgsselskaber i henholdsvis England, Holland, Belgien, Schweiz, Tyskland, Sverige og Danmark.

I dag kan resultaterne heraf måles. 35 pct. af alle forsendelsesordrer er leveret inden for 48 timer og 50 pct. inden for 72 timer.

- I dag trækker vi alle varerne op gennem systemet, hvilket stiller store krav til produktion og lager-setup fortæller Senior System Engineer i Vola, Peder Nyggard.

Eksterne konsulenter
Gennem hele udviklingsforløbet har Vola A/S rådført sig med eksterne konsulenter.

- Da selve idé- og datagrundlaget var klarlagt, indgik vi et samarbejde med Bito Lagerteknik A/S, som har været en professionel og seriøs sparringspartner gennem hele forløbet. siger Peder Nyggard.

Bito Lagerteknik A/S har leveret en række specielle løsninger med høj fleksibilitet og funktionalitet.

- Vi valgte Bito Lagerteknik A/S som leverandør af gennemløbsreoler og plastkasser, på baggrund af deres gode referencer i dansk industri, samt det faktum at de leverer et samlet koncept frem for bare nogle reoler, siger Peder Nyggard.

Motivation af medarbejderne
I takt med at produktions-rammerne er blevet tilpasset har Vola A/S gradvis indført lean i deres produktion. Medarbejderne har været meget involveret i projektet, og har løbende haft mulighed for at komme med forslag til forbedringer af deres individuelle linier.

Indtil videre er 160 af 170 forsalg til forbedringer, som linie 1 har foreslået, blevet gennemført.

God investering
Efter en relativt kort periode, kunne virksomheden berette, at indførelsen af Linie 1 havde reduceret gennemløbstiden fra 42 dage til 28 min. Efterfølgende har Vola startet Linie 2, og resultaterne er tilsvarende.

For Vola A/S har det betydet en lagerreduktion på ca. 30 pct., og omsætningen pr. medarbejder er steget med ca. 40 pct. Antallet af medarbejdere er forblevet uændret gennem hele processen.

Kilde: kdmarketingsupport

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078