23948sdkhjf

Svensk stålpris hædrer avanceret sikkerhed

Årets vinder af Swedish Steel Prize 2006 kendetegnes ved høj energiabsorptionsevne på trods af en meget tynd konstruktion. Det er konstruktører fra Fiat Auto og profilvalse-specialisten Wagon Automotive, der har designet og udviklet en øvre sidekollisions-beskyttelse til fordørene i den nyligt lancerede Fiat Grande Punto.
Swedish Steel Prize er en udmærkelse, som er indstiftet af stålvirksomheden SSAB Tunnplåt for at skabe opmærksom om og belønne innovative konstruk-tioner og løsninger i avanceret højstyrkestål. Prisen er i årenes løb tildelt virksomheder fra de fleste verdensdele.

Swedish Steel Prize 2006 går til de to italienske virksomheder Fiat Auto og Wagon Automotive, som har designet og udviklet en avanceret sikkerheds-komponent til fordørene i den nyligt lancerede Fiat Grande Punto. Wagon Automotive er specialist i bearbejdning i form af profilvalsning.

Swedish Steel Prize 2006 er uddelt, og den vindende konstruktion er en ny øvre sidekollisionsbeskyttelse, som er designet og udviklet af virksomhederne Fiat Auto S.p.A. og Wagon Automotive. Prisstatuetten blev uddelt af Susanna Kallur og modtaget af Giancarlo Bertoldi fra Fiat Auto (midten) og Roberto Boggione (til højre) fra Wagon Automotive i forbindelse med prisbanketten i Stockholm. Konstruktionen er meget tynd, let og stærk og med et pladseffektivt design. Den løser en livsvigtig opgave, samtidig med at den er monteret på den trange plads lige under sideruderne i fordørene.

Konstruktørerne har udnyttet den seneste udvikling inden for materialer og fremstillingsteknik. Fiat Grande Punto har fået højeste karakter i sikkerheds-testen Euro NCAP og er en bil, som er kendetegnet ved høj sikkerhed, lavt brændstofforbrug, gode miljøegenskaber og en attraktiv pris.

Den prisbelønnede sikkerhedskomponent i avanceret højstyrkestål bidrager til, at alle disse egenskaber kan opfyldes.

- De forskellige typer af avanceret højstyrkestål vinder stadig mere terræn hos konstruktører verden over, og Swedish Steel Prize har bidraget til at øge interessen for ståltypernes muligheder, siger Göran Carlsson, divisionschef for SSAB Tunnplåt og formand for Swedish Steel Prize juryen.

Højstyrkestålet gør det muligt at udvikle produkter med bedre egenskaber samt lavere omkostninger. Vinderkonstruktionen er et fornemt eksempel på dette, og de to virksomheder har udvist stor innovationsformåen i deres arbejde. De er begge værdige vindere af Swedish Steel Prize.


Kilde: SSAB Svensk Stål A/S - http://www.ssab.se

Læs mere om: SSAB
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08