23948sdkhjf

Kinesiske underleverandører hæver niveauet

De kinesiske underleverandører til vindmølleindustrien kan stort set levere den samme kvalitet som de danske virksomheder og det endda til lavere priser. Det presser de danske underleverandører. Men det er der råd for, lyder det fra en ekspert.
Projektchef Kim Nedergaard Jacobsen, der står bag samarbejdet Midtvind, vurderer, at Kina ånder danskerne i nakken, når det kommer til kvalitet og det endda til lavere priser end de danske.

- Det danske forspring kan måske allerede være indhentet. Kinesiske producenter kan med lidt overvågning levere i samme kvalitet som danske, men den danske industri har i mange år arbejdet hårdt på at automatisere og arbejde efter kvalitetssikring, herunder blandt andet Lean og nu Sigma Six, siger han til dagbladet Børsen.

Han understreger dog, at prisen alene ikke kan gøre det. Han fastslår, at producenterne af vindmøller i høj grad går efter professionalisme, levering til tiden, god kvalitet og pålidelighed under drift.

Både han og direktør for brancheforeningen Vindmølleindustrien Jan Hyllegaard er enige om, at de danske underleverandører må etablere sig i Kina, hvis de skal kunne konkurrere med kineserne.

- Danske virksomheder har kørt for fuld damp i de seneste år, hvor det gik rigtig godt. Den tid er ovre nu, men langt de flest virksomheder har haft tid til at tænke fremadrettet. Mange af dem er relativt små, men her kan løsningen være, at de rykker ind på et fælles kontor sammen med andre danske underleverandører i udlandet. Sammen står man langt stærkere på det internationale marked, siger Kim Nedergaard Jacobsen.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081