23948sdkhjf

DANPRES A/S først med komplet Salvagnini FMS-system

Salvagnini leverer det første komplette FMS-system, til en dansk under-leverandør. Det er DANPRES A/S i Låsby nær Århus, der har investeret i et Flexible Manufacturing System, som er det første og største af sin slags hos en dansk underleverandør.
DANPRES A/S har investeret i et komplet FMS-system fra Salvagnini. Dermed placerer DANPRES A/S sig som en af de mest fleksible og automatiserede underleverandører inden for tyndpladebearbejdning i Danmark.

Systemet er totalintegreret, hvilket vil sige, at alle bearbejdningsenheder kommunikerer med hinanden gennem et stort lagersystem, der fysisk forbinder enhederne med hinanden.

Anlægget skal installeres i løbet af det første halvår af 2007, og består i første omgang af to bearbejdningsenheder samt en logistik/lager-løsning.

Systemets bearbejdningsenheder er placeret på hver sin side af et 6,5 meter højt, og 40 meter langt lagersystem med plads til over 200 storformat paller, med en kapacitet på hver 3 ton.

En L2-højdynamisk laserskærer med alle tænkelige optioner, placeres på den ene langside af lagersystemet. Råvareforsyningen foregår automatisk fra lageret, mens stabling af skårne emner ligeledes sker per automatik, hvorefter pallerne med skårne emner går tilbage i lagersystemet.

På modsatte side af L2-laseren, er der placeret et fuldautomatisk P4-bukkecenter, med bukkekapacitet op til 2,5 mtr. længde. Ligesom laseren bliver også denne enhed udstyret med stort set alle optioner der kan fås til P4-bukkecentre, og vareflowet bliver ligeledes håndteret igennem lager-systemet, og ved hjælp af en stor 6-akset robot bliver emner håndteret såvel plane som bukkede.

Et system, der trods kompleksitet og avanceret opbygning er yderst flek-sibelt, idet det er lagt ud for såvel storvolumen som for mindre seriestørrelser og enkeltstyksproduktion.

Hele anlægget er forberedt til udvidelse med hhv. endnu et L2-lasersystem, samt et S4-stanse/klippecenter.

Læs mere om DANPRES A/S på virksomhedens hjemmeside www.danpres.dk

Kilde: Salvagnini – www.salvagnini.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172