23948sdkhjf

MAN Diesel styrker forskning i totaktere

Reduktion af motorers emissioner bliver en af fremtidens store ufordringer. Derfor har MAN Diesel i Frederikshavn allieret sig med Institut for Mekanik, Energi og Konstruktion på DTU, hvis opgave bliver at forbedre selve processen i totaktsmotorer.
Ole Grøne, der er vicedirektør med ansvar for salg og marketing lægger ikke skjul på, at de i femtiden vil øge fokus på mere rene motorer. Derfor har de indgået samarbejde med DTU for at udvikle den nuværende teknologi, skriver Ingeniøren.

- Det er klart, at MAN Diesel selv har regnet på mange af de her forhold siden 1960'erne. Men med nye metoder og den stærkt forøgede regnekraft, der er til rådighed, er der fortsat et meget stort behov for forskning , som vi kan hjælpe med at tilføre virksomheden, siger professor ved DTU, Henrik Carlsen til Ingeniøren.

DTU er i gang med at ansætte en lektor med speciale i totaktsmotorer og derudover fire ph.d'er. Det nye team på DTU og MAN Disel i Frederikshavn aftaler i fællesskab, hvilke projekter, der skal løses.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078