23948sdkhjf

Vestas tror på fremgang i USA i 2010

Koncernchef Ditlev Engel fastholder, at Vestas’ mange investeringer i USA har været rigtige. Det er ganske enkelt nødvendigt, hvis man vil være med i front på fremtidens vindmøllemarked.
Den danske vindmøllegigant har pumpet milliarder i opbygning af fabrikker i USA – alt sammen for at sikre lokal tilstedeværelse på verdens måske vigtigste vindmøllemarked. Men indtil videre har de mange investeringer ikke givet det ventede afkast. Finanskrisen har ganske enkelt betydet, at udbygningen af amerikanske vindmølleparker er gået i stå. Det skriver Børsen.

- Der har været en del projekter, der er blevet aflyst, og man har kritiseret os for, at vi ikke får de store rammeaftaler. Der er projekter, der ikke er blevet til noget. Det er sådan, det er, når verdens største marked lige pludselig går fra den største aktivitet nogensinde i 2008 til at ligge fuldstændigt underdrejet i hele 2009, udtaler Vestas’ topchef Ditlev Engel til Børsen.

Han fastholder dog, at det er rigtigt af Vestas at investere så massivt i USA. Dels er det nødvendigt af konkurrencemæssige hensyn at have en lokal produktion, der kan afregnes i dollars, og dels forventer Ditlev Engel, at der kommer en massiv stigning i efterspørgslen i USA i 2010. Til den tid mener han, at Vestas bliver glade for, at man har opbygget en stor tilstedeværelse på markedet under krisen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158