23948sdkhjf

Lille opbremsning hos Danstoker

Seneste regnskabsår bød på et lille fald i omsætning og overskud hos den danske kedelproducent.
Bruttoresultatet endte på 59,0 mio. kr. i 2008/2009, og dermed var der tale om en lille tilbagegang fra 63,4 mio. kr. i 2007/2008. Overskuddet før skat endte på 17,7 mio. kr. i 2008/2009 mod 22,2 mio. kr. året før.

- Markederne har i år været meget præget af finanskrisen med de herfra kommende konsekvenser. Beslutningsprocesserne har været komplekse, og længerevarende, ordrer er blevet sat i bero grundet manglende finansiering, der har været meget nedsat aktivitet på de mindre kedelprojekter og til industrien generelt, valutaerne i Sverige og England har været ramt af faldende kurser, og de østeuropæiske markeder er ekstra ramt af krisen, skriver Danstoker i sit regnskab.

Danstoker skriver i regnskabet, at man har fastholdt sin position på biobrændselsmarkedet blandt andet hjulpet på vej af det store fokus, der har været på klima og CO2. Til gengæld har man inden for olie- og gaskedler samt serviceområdet haft en mindre nedgang, mens man inden for kraftvarme og afgasning har fulgt budgettet.

På grund af finanskrisen forventer man på kort sigt fortsat en lidt lavere aktivitet, men en høj ordrebeholdning gør, at man også i 2009/2010 forventer et tilfredsstillende resultat.

Kilde: Danstoker årsregnskab

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065