23948sdkhjf

LEGO Koncernen afskediger 66 medarbejdere i Billund

Som tilpasning til virksomhedens kommende lavsæson, afskediges 66 timelønnede medarbejdere fra LEGO Koncernens fabrikker i Billund.
LEGO Koncernen har i de seneste år opretholdt en høj produktion i Billund både gennem lav- og højsæsoner. Dette har været nødvendigt i den overgangsperiode, hvor virksomhedens udenlandske fabrikker har været under etablering. Denne overgangsfase er nu afsluttet, og de udenlandske fabrikker producerer planmæssigt. Derfor vender fabrikkerne i Billund tilbage til en normal produktionscyklus med en lav- og højsæson.

Thomas Nielsen, Vice President Manufacturing and Transition siger:
- Selv om det forretningsmæssigt er naturligt, at vi nu vender tilbage til vores normale sæsonudsving, er det med tungt hjerte, vi siger farvel til gode medarbejdere. Vi vil gøre, hvad vi kan, for at hjælpe dem videre i deres arbejdsliv.

De berørte medarbejdere vil alle få tilbudt støtte i form af udviklingsforløb eller hjælp til jobsøgning.

Fællestillidskvinde Berit Flindt Pedersen siger om afskedigelserne:
- Nu ser vi resultatet af den udflytning af produktion, der er foregået gennem de seneste år. De timelønnede medarbejdere må igen holde for, og i den nuværende situation på arbejdsmarkedet bliver det desværre meget svært at finde ny beskæftigelse.

Adm. direktør Jørgen Vig Knudstorp siger:
- Vi har rigtig gode resultater i øjeblikket. Derfor kan det være svært at acceptere, at der skal ske afskedigelser. Men i en sæsonpræget branche som vores er det naturligt, at produktionen svinger over året, og det må afspejle sig i beskæftigelsen. Sådan har det været før, og det vil vi i fremtiden se på alle vores fabrikker. I år har dette ikke kunnet klares gennem naturlig afgang og ophør af midlertidige ansættelser, og derfor må vi nu desværre afskedige medarbejdere.

LEGO Koncernen beskæftiger ca. 3.000 medarbejdere i Billund, heraf 1.500 i produktionen.

Kilde: Lego

Læs mere om: Lego
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08