23948sdkhjf

Agco lukker mejetærsker-produktion i Randers

En æra slutter, når den amerikanske producent af landbrugsmaskiner lukker sin danske produktion næste år.
Produktionen på det tidligere Dronningborg i Randers skal lukkes. Det har de amerikanske ejere Agco besluttet, og dermed står mere end 100 medarbejdere til afskedigelse, når beslutningen effektueres i sommeren 2010. Produktionen flyttes i stedet til koncernens fabrik i Italien. Her har Agco en fabrik, hvor mejetærskerne bygges fra grunden. I Randers beskæftiger man sig hovedsageligt med montage, mens mejetærskernes enkeltdele produceres af underleverandører. Koncernledelsen har vurderet, at den italienske model er den rigtige, og det koster nu produktionen i Randers livet. Det skriver Børsen.

- I vore fremtidige strategier for vækst og produktudvikling er det vigtigt, at vi også udnytter de stordriftsfordele, effektivitetsfordele og den øgede konkurrencedygtighed, som en konsolidering af produktionen på den italienske fabrik vil give, forklarer Gary Collar, administrerende direktør i Agco, til Børsen.

Den amerikanske koncern opgiver dog ikke helt sine aktiviteter i Danmark. Tilbage i Randers bliver en afdeling på ca. 20 mand, der dels skal fungere som servicecenter og dels skal stå for produktion af instruktionsbøger på forskellige sprog.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063