23948sdkhjf

Top tre placering til Danmark ved VM i cleantech

Danmark er blandt verdens bedste indenfor cleantech, men vi skal geare op for at følge med. Danfoss IXA løb med den flotte placering.
Det danske hold fra Danfoss IXA imponerede de 1.500 fremmødte til det store Award Show i San Fransisco med deres nye gas-sensor teknologi. Lesa Mitchell, Vice president for Kauffmann Foundation, som står bag Global Entrepreneurship Week nævnte blandt andet Danfoss IXA i hendes åbningstale, og fortsatte efterfølgende med en ros til danskerne:

- Der er mere cleantech i Danmark end nogen andre steder.

Henrik Gedde Moos fra Danfoss IXA er ærgelig over, at de ikke løb med sejren, men glæder sig over de afledte effekter af at være med i USA.

- Vores succes står og falder heldigvis ikke med, om vi vinder en pris eller ej, selvom vi rigtig gerne ville havde vundet. Jeg har dog fået en masse gode kontakter, som jeg vil hjem og følge op på, lyder det fra Henrik Gedde Moos.

Førstepladsen gik til Puerto Rico, der med et interessant alge-energi projekt, gjorde mest indtryk blandt de mange fremmødte dommere. USA nåede ligesom Danmark en top tre placering, og med en massiv indsats indenfor Cleantech og en velsmurt amerikansk iværksætter maskine skal Danmark holde fast for at bevare sin førerposition.

- Der sker virkelig nogle ting i USA som vi kan lære noget af, og så kan vi selvfølgelig også lære dem noget, lyder det fra Henrik Gedde Moos, Danfoss IXA, der ligesom Venture Cup TV, som fulgte det danske hold før, under og efter finalen, var imponeret over den amerikanske tilgang. Steve Westly, tidligere frontfigur for E-bay, cementerede fra scenen behovet for at satse på cleantech og pegede samtidig på, hvem der skal løse problemet.

- Iværksætteri driver den nye økonomi. Det er dem, der har chancen for at omforme verden, lød det fra Steve Westly.

Venture Cup, der har arrangeret den danske indsats ved VM i Cleantech, har op til arrangementet været på udkig efter cleantech ideer. Otte blev udvalgt til den danske finale, men det var tydeligt, at der er behov for at kommunikere begrebet cleantech bredere, sikre de rigtige kompetencer og teams samt derudover, at fortsætte den gode indsats for at opdrive danske iværksættere lyder det fra Tine Thygesen, direktør i Venture Cup.

Tendensen fra finalen i USA bakkes ligeledes op af det danske cleantech miljø.

- Danmark har et forspring indenfor cleantech, men der satses bare så massivt i andre lande, at hvis vi vil beholde vores position, skal vi gøre noget nu, er budskabet fra Lars Martiny, Risø DTU.

Kilde: Erhvervs- og Byggestyrelsen - http://www.ebst.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125