23948sdkhjf

Canadiere vinder Swedish Steel Prize

Labrie Environmental Group løb med den svenske stålpris for deres konstruktion af skraldebilen Wittke Starlight.
Ifølge juryen var skraldebilen den konstruktion, der tydeligst drager mest nytte af højstyrkestålets bredde og muligheder takket være grundig optimering af alle køretøjets dele, som for de flestes vedkommende er produceret i højstyrke-slidplade.

- Labrie er nået meget langt i anvendelsen af højstyrkestål. Deres vindende konstruktion består næsten udelukkende af højstyrkestål. Konstruktørerne har haft succes med at optimere konstruktionen for at minimere vægten uden at give køb på styrke og funktion, sagde Martin Lindqvist fra juryen.

Wittke Starlight er en frontlæssende skraldebil med ca. 700 kg højere lastekapacitet end tidligere modeller. Den nye konstruktion er ikke bare blevet lettere, men er også blevet bygget til at klare højere komprimering inde i affaldsbeholderen. Resultatet er et mere effektivt køretøj, som bidrager til færre transporter og dermed mindsket miljøbelastning.

- Energibesparende foranstaltninger bliver vigtigere verden over. Labrie viser med sin konstruktion i højstyrkestål, at der findes energibesparende løsninger tæt på. At gå over til højstyrkestål er ofte et enkelt skridt til at skabe mere energieffektive produkter og samtidig øge konkurrencekraften, sagde Martin Lindqvist.

Kilde: SSAB - http://www.ssab.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079