23948sdkhjf

Produktnyhed: Robotter der kan se!

Svensk Industriautomation AB (SVIA) i Jönköping og Bila A/S i Nykøbing Mors samarbejder om robotceller med en udviklet brugervenlig visionteknik – robotter der kan se!
Den svenske virksomhed SVIA samarbejder på det danske marked med Bila A/S omkring modulbaserede fleksible robotceller til emnehåndtering.

En af løsningerne er Feedline, der kan håndtere stort set alle salgs emner – og det er lige fra emner med enkelte geometrier (aksler og skiver) over følsomme emner, som kræver skånsom håndtering og til komplicerede geometrier som kan filtre sammen eller som er svære at håndtere og som førhen krævede manuel betjening.

Feedline er et visionbaseret fødesystem, som først og fremmest henvender sig til virksomheder, der har mange forskellige former for emner og som har mange daglige omstillinger.

Feedline i fuld aktion.Feedline består som standard af et transportbånd, vision systemet PickVision® og en 6-akset Kawasaki robot.

Operatøren placerer emnerne på et transportbånd, som samtidig fungerer som buffer. Kameraet, som er tilkoblet visionsystemet, sidder sammen med belysningsenheden placeret på en stabil portal lige over transportbåndet.

Kameraets informationer indlæses i PickVision som lynhurtigt beregner emnernes position, hvorefter koordinaterne sendes til robotten. Emnerne placeres usorteret i et lag, med en smule afstand til næste emne så de kan gribes af robotten.

Ved hjælp at vision systemet bliver robotten guidet til at finde emnerne og dette sker med meget stor præcision. Når alle emner under kameraet er plukket, takter transportbåndet nye emner frem. Størrelsen på transportbåndet tilpasses kundens ønsker omkring bufferkapacitet.

Fordelene, for eksempel i forhold til traditionelle ladeborde, er at der ikke kræves mekanisk omstilling som på et traditionelt emnebord, ligesom der ikke skal fremstilles nye paletter og lignende.

Er emnerne først lageret i systemet, justeres eller skiftes robottens gribefingre til det aktuelle emne og så er cellen klar til produktion. Er robotten udstyret med automatisk værktøjsskift og forindstillede værktøjer, er omstillingstiden reduceret til nogle ganske få minutter for robotcellen.

Kilde: Bila A/S http://www.bila.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063