23948sdkhjf

FLSmidth øger salgsforventninger

I tirsdagens kvartalsregnskab kom FLSmidth med en lille opjustering af de økonomiske forventninger. Specielt cementmarkedet har vist bedring i kvartalet.
I alt hentede FLSmidth en omsætning på 16,599 mia. kr. i årets tre første kvartaler, og det er ensbetydende med en tilbagegang på 6 % i forhold til 2008. Driftsresultatet (EBIT) faldt 4 % til 1,497 mia. kr., og overskuddet før skat steg med 2 % til 1,483 mia. kr. Ordreindgangen udgjorde 9,231 mia. kr., hvilket er 64 % lavere end sidste år. Den samlede ordrebeholdning ved kvartalets udgang udgjorde 23,307 mia. kr. svarende til en tilbagegang på 23 %.

FLSmidth melder om en fortsat afdæmpet investeringslyst blandt både cement- og mineralkunder, hvilket især skyldes, at adgang til projektfinansiering stadig er begrænset kombineret med usikkerhed omkring styrken af den underliggende efterspørgsel på cement og mineraler på kort sigt. Ordreindgangen var imidlertid større i tredje kvartal end i både første og andet kvartal.

Inden for cementområdet har der været øget aktivitet i tredje kvartal i forhold til første halvår. Der er således indgået tre større kontrakter i løbet af kvartalet, og FLSmidth har flere potentielle projekter i støbeskeen.

Antallet af potentielle projekter inden for mineralområdet er omfattende, og der er dialog og realitetsforhandlinger med en række kunder – især inden for kul, jernmalm, guld, fosfat og kobber. Det er FLSmidths forventning, at de fleste mineselskaber vil revurdere deres investeringsplaner for 2010 i løbet fjerde kvartal 2009, og at der herefter kan ske en intensivering og forøgelse af omfanget af realitetsforhandlinger. Processen fra forhandling til effektiv kontrakt er imidlertid langtrukken og afhængig af en normalisering af de finansielle markeder.

De små tegn på forbedringer i markedet får FLSmidth til at opjustere sine forventninger til resten af 2009 en smule. Nykontraheret cementovnskapacitet forventes at udgøre 40-50 mio. årstons globalt mod tidligere forventet 25-50 mio. årstons. Koncernomsætningen forventes at lande på 22-23 mia. kr. mod tidligere forventet 20-23 mia. kr.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094