23948sdkhjf

Verdens længste vindmøllevinge til COP15

LM Glasfiber har leveret et meget synligt bevis på vindmølleindustriens ambitioner. En 61,5 meter lang vindmøllevinge er blevet placeret ud for Bella Center forud for næste måneds klimatopmøde.
Vindenergi virker! Det er et af de stærke argumenter fra vindmøllebranchen til COP15-konferencen i december, symboliseret i fysisk form af verdens længste serieproducerede møllevinge, LM 61.5 P fra LM Glasfiber.

Vingen er et klart bevis på den intensive udvikling, som har fundet sted i vindindustrien. For blot 25 år siden havde de største vindmøller vinger med en diameter på 15 meter, og de var kun i stand til at producere 50 kilowatt elektricitet. I dag har den største masseproducerede vindmølle en rotordiameter på 126 meter, hvilket giver et areal svarende til to fodboldbaner. Den producerer 5 MW om året – hvilket er nok elektricitet til at forsyne 5.000 europæiske husstande med strøm.

Vingen forlod LM Glasfibers fabrik i Lunderskov fredag morgen og satte kurs mod København. Her blev den installeret ved hovedindgangen til Bella Center som en del af kampagnen Wind Power Works i samarbejde med GWEC (Global Wind Energy Council) og Vindmølleindustrien.

Kilde: LM Glasfiber - http://www.lmglasfiber.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129